Nyårsmiddagen! Bestod av nötytterfilé, pot...

img_1044 (MMS)

Nyårsmiddagen! Bestod av nötytterfilé, potatisrullar med thai sweet chilisås, sås och sallad. Underbart gott! innan åt vi smörstekt löjromstoast. Desserten bestod av frosen cheescake med passionsfrukt och vindruvor. Trevligt sällskap och jättegod mat! En perfekt avslutning på det här året. Gott nytt år alla!


Mindre lyckad bild på mig och lilla A

img_1037 (MMS)

Mindre lyckad bild på mig och lilla A


En vecka i streck mer eller mindre, har ja...

En vecka i streck mer eller mindre, har jag och Johan suttit och kollat på resor. Hotell hit och hotell dit.. Man blir ju knäpp till slut. Men jag tror vi har hittat hotellet med stort H. Belinda beach club i Side, Turkiet. Om allt går som vi vill, åker vi i maj. Hela familjen tillsammans med Nina, Mathias, Maja och Ellen. Det ska bli så sjukt skönt att komma bort en vecka, slippa städa, laga mat, diska och allt det där som ingår i vardagen. Att få komma bort och njuta hela familjen tillsammans ska bli så underbart! Jag vill åka nu! Helst igår.


Amanda har ritat Musse pigg!

img_1027 (MMS)

Amanda har ritat Musse pigg!


Idag firade vi vår sista jul. Herregud vad...

Idag firade vi vår sista jul. Herregud vad mycket fina julklappar vi har fått! Amanda har fått en "lek och lär" dator, kläder, Pippihus, en Askungenvagn med hästar och allt, en hund (tyvärr ingen riktig), böcker, pysselböcker, pennor och mer. Moa har fått mestadels kläder, jättefina! Jag har fått en resa! Vi ska åka hela familjen och ett par kompisar och deras barn nånstans framöver. Jag har även fått körlektioner, teoribok på datorn, en underbar pläd, duschcreme mm från Victoria secrets, en massagebok "massagesagor" som man läser för barnen och masserar dem samtidigt, spotlights till hallen och säkert nåt mer som jag glömt bort.. Dessutom fick barnen varsitt sparkontot som de får när de blir myndig. Jag kan inte förstå vad mycket fina julklappar vi har fått! Vi har träffat våra fina familjer och umgåtts hela julen! Så underbart att få spendera lite tid tillsammans. Jag älskar er alla!


Amanda fick en tingelingklänning av oss i ...

img_1012 (MMS)

Amanda fick en tingelingklänning av oss i julklapp. Jag tror det var den bästa julklappen av dem alla, hitills i alla fall.  Imorrn firar vi lite jul igen, då med min pappa och familj och Johans pappa med familj.  Gårdagen var jättemysig och jag låg i matkoma till klockan 21..


Här var det jul, jul i vårt hus!














Klaaaar!

img_0995 (MMS)

Klaaaar!


Äntligen har vi en gran! Johan och Amanda ...

img_0994 (MMS)

Äntligen har vi en gran! Johan och Amanda har börjat klä den nu och det kommer bli så fint! Återkommer med en efterbild.


Så där ja! Då var alla julklappar inslagna...

img_0991 (MMS)

Så där ja! Då var alla julklappar inslagna! Eller ja, de som är inköpta hitills i alla fall. Jag tror jag räknade till 23 stycken. Det har tagit ett par timmar, men det är så kul! Älskar att slå in klappar och presenter. Fast en slog Amanda in, så lite hjälp fick jag! Nu är det bara en gran som saknas och den ska vi köpa imorrn. Nu ska vi sova! God natt.


Hittade en mobilbild från vår utekväll. El...

img_0961 (MMS)

Hittade en mobilbild från vår utekväll. Eller detta är ett kort jag skickade till Johan för att visa toppen jag hade tänkt köpa. Jag köpte den och hade på mig den. Kände mig en aning naken måste jag säga. Är inte van med sånna kläder. Men den var fin och jag hoppas på att få användning av den igen! Bilden är alltså tagen i en provhytt, där av den charmiga belysningen.


Nu är det fredagsmys! Chokladpudding med g...

img_0989 (MMS)

Nu är det fredagsmys! Chokladpudding med grädde. Mums!


Redo att ge mig ut i snöstormen. Världens ...

img_0985 (MMS)

Redo att ge mig ut i snöstormen. Världens varmaste jacka som jag fick av Johan är på. Skorna, som jag fick av pappa är på. Och självklart mössa!


Idag när jag lagade mat fick jag totalt hj...

Idag när jag lagade mat fick jag totalt hjärnsläpp.. Stoppade ner fingret i kokande sås. Japp. Halva pekfingret i 100 gradig vätska. Det är okej att kalla mig dum, jag förebrår dig inte.


Julklappsbekymmer..

Jag sitter och surfar runt på internet och letar julklappar. Det är banne mig inte det lätttaste. Men sen surfade jag in på www.tidningskungen.se och inser att det är perfekta julklappar. Man kan ge bort det tilll alla i princip. Dessutom kan man själv välja hur många nummer man ska ge bort, eller om man är lite velig som mig kan man ge bort presentkort. Då får mottagaren alltså välja tidning själv, för det belopppet man bestämmer. Då blir det ju lite som jul varje månad när tidningen dimper ner i brevlådan. Perfekt! Jag kommer däremot inte avslöja vem som ska få en prenumenation i julklapp. Lite hemlig måste man ju få vara!
Så till dig som är ute lite i sista minuten, kolla in hemsidan. Man kan köpa ända fram till Kalle Anka börjar och skriva ett eget presentkort om vad man ger bort.


Morgonmys i soffan

img_0976 (MMS)

Morgonmys i soffan


Underbara ting



Den här sköna sittpåsen/gungan vill jag ha! Inte till mig, men till Moa. Vi var på öppna förskola i dag, och hon testade den. Lugn som en filbunke blev hon! Det var något avslappnande med den uppenbarligen. Den finns på IKEA och kostar 299 kronor. Då den tar upp till 100 kg kan Amanda också ha användning av den. Gungan skulle kunna hänga i Amandas rum och Moa får låna den. Vore fantastiskt skönt. Jag skulle visserligen kunna ha den i vardagsrummet också, men jag vet inte om dte skulle vara så snyggt. Men den ska vi ha!


Dagens middag blir idag kycklingklubbor ma...

Dagens middag blir idag kycklingklubbor marinerade med chili, apelsin och soja (det är chilisås, thai sweetchili sås, soja, färsk apelsinjuice och olja). Till det äter vi fint skivad potatis frästa i vitlöks och chilismör. Mums!


Utekväll!

I går var jag ute. Ensam, eller ja, med vänner såklart, men utan familjen. Vi började kvällen hos Pernilla, i hennes och Rikards nya lägenhet. De har flyttat till en större lägenhet i Högdalen. Där drack vi lite vin, umgicks och hade allmänt trevligt. Planen var väl att vi skulle åka in till stan runt 22 tiden. Det blev inte riktigt så. Helt plötsligt kommer en vattenpipa fram och stämningen höjdes avsevärt. Kan ju ha att göra med att klockan började närma sig 22.30 ooch folket hade druckigt alkohol sen kl 17.30. Men vad vet jag? Hur som helst så kommer vi på att det kanske är dags att röra på oss. Jag följer inte med till stan, utan går i stället till Fredrik, min gamle vän sedan 23 år tillbaka. (Ja, vi har varit kompisar sen urminnes tider). Där är även min lillebror Sebastian och lite annat löst folk. Det hela slutar med att jag hoppar in i en taxi tillsammans med dem och vi åker in till stan någon timme senare. Skulle väl tippa på att vi var inne på Stureplan vid 01 ungefär.
Det var här det roliga slutade. Eller nja, det roliga slutade när jag köpte ett glas (vedervärdigt) glas vin på East, för 85 kronor. På riktigt? Man får en bra flaska vitt för 85 kronor. Det här jävla vinet smakade som de hade stått och trampat det nere i källaren. Dessutom var musiken, om man nu kan kalla det musik, så jävla dålig. Allt blev bara fel. Så jag, Fredrik och Sebastian bestämmer oss för att åka till Patricia. Lite mer vårt ställe. Vi hittar deras kompisar som följer med. Men väl framme blir vi nekade i dörren för att Sebastian är för ung. Svinlarvigt då vi alla var över 23 och vissa till och med 30. Då lessnade jag och åkte hem. Fick sällskap av Christian som tur var! Men klockan var nästan 03.30 när jag kröp ner i sängen.. Idag söndag, har jag varit så trött att jag vid vissa tillfällen sett i kors. Och fråga mig inte vad jag gör vaken fortfarande. Moa sover, Amanda sover och Johan spelar TV-spel. Men nu tror jag visst bestämt att det är dags att sova.

Önskar jag hade en liten kamera att ta med mig, men den är trasig, så det blir inga bilder från gårdagskvällen tyvärr.

Ligger just nu i soffan och tittat på Rome...

Ligger just nu i soffan och tittat på Romeo + Julia. Den moderna versionen med Dicaprio. Jag har sett filmen hur många gånger som helst och har den på dvd. Men jag älskar filmen. Mycket tack vare att de använder sig av gamla uttryck, och mycket av orginalet. Och självklart musiken. Musiken i filmen är helt fantastisk! Snart kommer johan hem med pizza!


Jag och Moa har en dag på stan. Just nu pr...

img_0960 (MMS)

Jag och Moa har en dag på stan. Just nu promenerar vi sveavägen fram. Moa ligger med sufletten nedfälld och spanar på den stora världen


Älskar den här mannen!

img_0939 (MMS)

Älskar den här mannen!


Moa har fått en för tidig julklapp av sin ...

img_0957 (MMS)

Moa har fått en för tidig julklapp av sin mormor. Den har varit ganska rolig. Inte så rolig som jag hade hoppats på dock.. Men nu, somnade hon i den! Jag fick tid att städa i köket, göra smeten till raggmunkarna vi ska äta till middag, plocka i och ur diskmaskinen. Hon satt och var så nöjd, och helt plötsligt hade hon somnat! Helt fantastiskt!


Bilder





Så här duktig är Moa nu. Jättestark är hon lilla tjejen!

Mammas mysiga flickor





Amanda älskar verkligen sin lillasyster. Idag var det puss och kramkalas här hemma. Amanda skulle pussa och krama på Moa hela tiden. Jättegulligt! Moa älskar sin storasyter också. Hon blir så glad när Amanda pratar och busar med henne. Fast bäst är det när Amanda sjunger. Då lyser Moa upp som en sol och det glittrar i ögonen på henne.

Idag var jag och Moa på öppna förskolan i Högdalen, med Nina (vartvardagsliv.blogg.se) och lilla Ellen. Det var sångstund och lite fikamys. Trevligt att träffa lite andra mammor, även om det mest var jag och Nina som pratade. Moa tyckte det var roligt, det var mycket nytt att titta på och ta in. Hon är verkligen nyfiken av sig och vill att det händer saker hela tiden runt henne. Då är hon som nöjdast. Att bara ligga stilla och titta är verkligen ingenting för henne. Amanda kunde ligga stilla och bara ta in omgivningen och vara nöjd. Eller ligga i babygymmet, eller sitta i babysittern. Moa tycker också det är roligt. I fem minuter. De är olika på så vis, systrarna. Men de är fantastiska mina tjejer, hur olika de nu må vara!

Glömde en sak.. Ange JUL10 i rabattkolumne...

Glömde en sak.. Ange JUL10 i rabattkolumnen för att få din kalender för halva priset.


Till dig som vill beställa fotokalendrar. ...

Till dig som vill beställa fotokalendrar. På önskefoto får du nu köpa en kalender för 99 kronor, istället för 198 kr. En perfekt julklapp till familj och släkt. Vi gav bort det förra året och det var den mest uppskattade julklappen av alla! Så ta tillfället i akt nu och beställ!


Tillägg till önskelistorna. Jag önskar mi...

Tillägg till önskelistorna. Jag önskar mig ett andningslarm till Moa, så hon kan sova på mage på nätterna. Finns ett litet som heter respisense. Jag önskar mig oxå en make up kurs på makeup store. Johan önskar sig även en hockeyklubba. Jag tror det var allt..


Ska precis sätta in skinksteken i ugnen. J...

img_0940 (MMS)

Ska precis sätta in skinksteken i ugnen. Jag har späckat den med katrinplommon, äpple och vitlök. Har massa gott omkring som ska hjälpa till att göra steken ännu godare och för att få till en härlig sås sen. Nu ska den stå i ugnen till den är 80 grader varm.


Önskelistor

Här kommer som efterfrågat, våra önskelistor.

Amanda
♥ En (rosa) dammsugare
♥ LEGO
♥ My little ponny
♥ En katt
♥ Prinsessor (?)
♥ Tingelingklänning
♥ Kläder i storlek 110-116 (inkl strumpor och trosor)
♥ Pysselsaker (klippa, klistra och rita är kul)
♥ Pippi filmer (hennes gamla är trasiga)
♥ En dag med mormor/morfar/farmor/farfar

Johan
♦ X-box kinect
♦ Blodsbröder (bok av Tommy Deogan)
♦ Pengar till tattuering
♦ Presentkort på Jack & Jones
♦ Proteinpulver
♦ Barnvakt

Madde
♠ Pengar till körelektioner/körlektioner
♠ Teoribok
♠ Presentkort på Servera, IKEA, Farsta Centrum, HM, Kicks, Panduro Hobby m.fl.
♠ En globalkniv (grönsakskniv olivslipad 14 cm, tomatkniv 8 cm)
♠ Massage, SPA eller annan välbefinning.
♠ Objektiv Tamrons Af SP28-75/2,8 DI IF XR (vidvinkel)
♠ Barnvakt

Moa
• Kläder, strumpor (62-74. Strumpor 13-15)
• Musikmobil till vagnen (speldosa med snöre)
• Mobil att fästa på sängen (ovanför huvudet)
• Någon liten fin leksak till hon blir större. Någon skallra eller något att hålla i. Inga mjukdjur!


Just nu är vi ute och åker snowracer och p...

img_0935 (MMS)

Just nu är vi ute och åker snowracer och pulka. Backen är inte så stor, men Amanda tjuter av glädje! Eller, det är nog snarare nån form av skräckblandad förtjusning. Moa ligger nerbäddad i vagnen och sover. Åh, det är så mysigt med snön!


Så här vackert är det hos oss just nu!

img_0930 (MMS)

Så här vackert är det hos oss just nu!


lite jul





insåg att de bilder jag tagit på vårt julfina hem inte var så bra.. Jag ska ändå vara hemma och städa imorgon, så då kan jag passa på att ta nya bilder. Just nu är det så mysigt hemma hos oss!
Amanda och Moa fick posera i sina pepparkakskläder och jag fotade.

Ett jättefint set från molo dök upp i min ...

img_0925 (MMS)

Ett jättefint set från molo dök upp i min brevlåda idag Även en bodysuit kom idag. Som jag har nämnt tidigare älskar jag molo. De sitter väldigt bra på Moa, för hon är lång och "smal". På Amanda satt aldrig molo så bra, hon var en riktig liten knubbis! Moa har ju såklart oxå bebishull, men väger nästan ett kilo mindre än vad Amanda gjorde när hon var lika gammal. Det är så kul med nya kläder till barnen!


Lunch med Madde i Farsta. Bakad potatis me...

img_0923 (MMS)

Lunch med Madde i Farsta. Bakad potatis med gräddfil, rom och räkor. Mums!


RSS 2.0