Bildbomb

                            


Hittade lite kort på datorn... Jag längtar efter min dator, men jag får hålla till godo med Johans så länge.. Men här kommer i alla fall bilder. Det är lite från dopet, nåt från kring jul, nåt från nyår och sen lite blandat från dess och fram till nu.
Jag skulle vilja skriva ett bra och fint inlägg, men jag orkar inte.

Jag har gjort hand och fotavtryck på Moa. ...

img_1132 (MMS)

Jag har gjort hand och fotavtryck på Moa. Det blev så bra tycker jag! Synd att jag inte har på Amanda...


Moa är på riktig upptäcksfärd! Haha, jag h...

img_1128 (MMS)

Moa är på riktig upptäcksfärd! Haha, jag hade inte tittat på henne på nån minut. Och vips är hon i hallen! Vet inte hur hon tagit sig dit..


Efter nån minut har Moa förflyttat sig ytt...

img_1127 (MMS)

Efter nån minut har Moa förflyttat sig ytterligare. Jag tror hon kommer bli mycket mer nöjd när hon kommer dit hon vill. I stället för dit hon råkar komma.


Moa har börjat förflytta sig för egen mask...

img_1123 (MMS)

Moa har börjat förflytta sig för egen maskin. Hon ålar inte, hon kryper inte. Men hon puttar sig bakåt och roterar. Det resulterar alltid i att hon hamnar utanför babygymet och så blir hon irriterad och arg. Väldigt arg. Hon ligger och tittar på sina leksaker och skriker åt den. Hon blir så arg när hon inte når dem. Haha, jag tycker det är så roligt!


Den här supersnygga kaffekoppen av storlek...

img_1120 (MMS)

Den här supersnygga kaffekoppen av storlek större köpte jag igår på Ikea. 15 spänn!! I love Ikea.


Jag och Amanda spelar djur och bokstavsmem...

img_1116 (MMS)

Jag och Amanda spelar djur och bokstavsmemory. Jag tror hon vinner. Stort.


Efter att ha tränat och frågat säkert 20 g...

img_1114 (MMS)

Efter att ha tränat och frågat säkert 20 gånger hur man skriver "farmor" har Amanda nu skrivit det. Helt själv kom hon ihåg precis alla bokstäver och skrev, utan att fråga "farmor". Älskade duktiga tjej! Hon kan alla bokstäverna, så nu räcket det med att man säger vilka bokstäver som kommer efter vilka i ett ord. Det är lite svårt med Y, X och Z. Men de är inte så viktiga bokstäver!


Moa badar i handfatet efter en mindre kata...

img_1111 (MMS)

Moa badar i handfatet efter en mindre katastrof.. Behöver inte gå in på detaljer, men hon behövdes saneras. Det räcker..


Moa ligger på köksbordet och mumsar majskr...

img_1106 (MMS)

Moa ligger på köksbordet och mumsar majskrokar. Jag minns när Amanda var liten och majskrokarna var nya. Folks miner var obetalbara! De trodde säkert jag gav ungen ostbågar. Haha, det var så kul! Amanda verkligen älskade de där krokarna, och Moa verkar göra detsamma.


Här var det dålig uppdatering vill jag lov...

Här var det dålig uppdatering vill jag lova.. Det hat varit fullt upp på sistone. I går, lördag hade vi dop för Moa. Eller Moa och Ellen snarare. Vi var i stora sköndals kyrka. Efteråt fikade vi alla i lokalen vid kyrkan. Jag och Nina hade gjort sju tårtor, marängswiss, kladdkakor och äppelkaka. Sen fick vi hjälp med bak av bullar och kakor. Hela dagen var fantastiskt trevlig. Moa gnällde till lite när hon fick vatten på huvudet, men skrek inte. Hon fick så mycket fina presenter. Bland annat fonder, tallrik med mugg och bestick, kläder, sparbössor, fotoalbum och mycket annat. På kvällen tog vi det bara lugnt, vi var helt slut alla fyra. Du som har barn, vilken present är den bästa ditt barn fått? Och varför? Nu är det snart sovdags för mig. Lovar bättre uppdatering framöver.


Älskade lilla Amanda har somnat i soffan. ...

img_1091 (MMS)

Älskade lilla Amanda har somnat i soffan. Det tar på krafterna att vara sjuk..


Tårtor, kakor, skor och annat..

Herregud, min hjärna är ockuperad av dop. Det enda jag täner på just nu. Vad som ska handlas, hur mycket, vad som ska bakas, fixas och vad som kommer glömmas bort. Jag vet inte hur det här ska gå. Är sjukt förvirrad just nu. Helt nollställd.
Vi ska göra en stor tårta med frukt, där vi ska skriva "Moa och Ellen" på samt datum. Sen 2-3 prinsesstårtor och 2-3 chokladtårtor, 4 kladdkakor, drömmar, banankakor, toscabullar, sockerkaka och marängswiss. Dessutom kaffe, läk och saft. Snälla mamma ska hälpa till att baka, så skönt att få hjälp! I morrn ska jag göra två sockerkakor, en med itron (tror jag) och en med äpple och kanel.
Det ska bli så kul, men jag är så nervös. Varför har jag ingen aning om. Jag vill bara att allt ska vara bra, att alla ska trivas och ha trevligt. Jag längtar, men är som sagt samtidit skitnervös!

Amanda kollar på Mora Träsk och är helt up...

Amanda kollar på Mora Träsk och är helt uppslukad. På den filmen vi har, hade den ena gubben i alla fall förstånd att sätta på sig ett par längre shorts än på 80-talet..


Moa sitter (med stöd av handdukar) i barns...

img_1085 (MMS)

Moa sitter (med stöd av handdukar) i barnstolen. Hon har precis fått smaka lite fruktpure. Vi har gett henne lite majspure i fyra dagar och det gillade hon verkligen! Hon har fått knappt en matsked vid varje tillfälle. Det är roligt att hon har börjat bli så stor, men samtidigt går det alldeles för fort!


Moas favoritplats. På bordet.. Det finaste...

img_1080 (MMS)

Moas favoritplats. På bordet.. Det finaste man har sätter man på bordet heter det ju!


Bildkavalkad

               

Några bilder från oss. Klicka på dem för att få dem större.
Det är bland annat från nyår och lite efter det.



Jag har ingen dator för tillfället, så jag lånar Johans när möjligheten ges. Jag väntar på en del till datorn, som är på väg från Hong Kong. Får se när den dyker upp och när Johan skruvar ihop min laptop igen.
Det har väl inte hänt så jättemycket på sistone. Vi har bokat resa till Turkiet! Vi kommer bo här. Moa har börjat äta lite smakportioner. Amanda är fortarande jätteintresserad av att skriva och räkna. Hon har även börjat lära sig åka skridskor. Och Johan ar fått tillbaka sitt X-box..
Jag hade tänkt lägga upp lite kort från vår vardag, är så trist att bara ha halvsuddiga moilbilder i bloggen. Jag fotar mycket med kameran, men är lite seg på att lägga över bilderna på datorn. Sitter nu och för över bilder, och det var tydligen 232 kort på kameran. Eftersom det är Johans jobbdator kan jag inte spara bilderna på datorn, utan får lägga över alla till min dator så småningom. 


Hesa Moa vill inte sova.. Hon bara ligger ...

Hesa Moa vill inte sova.. Hon bara ligger i sängen och "snackar" och är glad. Jag är däremot jättetrött och vill inget hellre än att sova. Suck. Men söt är hon!


Fina Caroline sitter och myser med Moa.

img_1069 (MMS)

Fina Caroline sitter och myser med Moa.


Gör om det, den som kan! Moa har kommit på...

img_1068 (MMS)

Gör om det, den som kan! Moa har kommit på att man kan göra mer med fötterna än att hålla i dem. Man kan ÄTA på dem! Strumpor eller utan, de slinker in i munnen ändå.


Dumlepanacotta.

img_1062 (MMS)

Dumlepanacotta.


Lite nytt till dopet.


De här skorna är på väg hem till mig. Jag har suttit och kollat på kläder at ha på mig på dopet och beställde på H&M. Ska ha en hög svart kjol och den här tröjan


Kjolen är från sisters. Jag hoppas verkligen kläderna kommer sitta bra och att jag kan ha skorna. Jag ska äen ha en kofta till, det är säkert lie kyligt i kyrkan. Ser verkligen fram emot dopet, ska bli jättekul! 
Men sen är det slutshoppat för den här månaden!


Igår kväll tipsade Nina mig om en sida som...

Igår kväll tipsade Nina mig om en sida som säljer billiga objektiv. Det skulle hon inte ha gjort. Jag kan inte släppa tanken på ett nytt objektiv. Hittade ett vidvinkel med fisheye.. Vill ha! Kostade 2615 kr och det är tyvärr inga pengar jag har. Pixmania.se finns det på. Jag skulle vilja ta vackra landskapsbilder och lära mig mer. Men det är som det är när man är mammaledig, det finns tyvärr inte så mycket extrapengar. Det är mycket man vill ha, men jag är så oerhört nöjd med det jag har. Jag har världens finaste familj och världens bästa vänner. Det är värt mer än alla objektiv i världen!


Dagens middag.  Idag äter vi kycklingwok m...

img_1059 (MMS)

Dagens middag.  Idag äter vi kycklingwok med smak av thai sweet chilisås, samt stekta nudlar till. Mumsfillibabba!


Jättekul att komma hem till.. Hisshelvetet...

img_1053 (MMS)

Jättekul att komma hem till.. Hisshelvetet är avstängt. Moa i vagnen och Amanda sover så Johan bär henne. Tack för den Televerket...


Kiss och bajsåldern.. Amanda är verkligen...

Kiss och bajsåldern.. Amanda är verkligen i kiss och bajsåldern just nu. Frågar man vad hon vill äta så svarar hon "bajs och dricka kiss". Frågar man vad hon vill göra så svarar hon "åka skidor på bajs".. Ja, ni fattar. Hon byter ut ord i sånger mot kiss och bajs.. Trevlig tjej. Nyss när vi sitter i soffan så ställer hon sig på golvet, drar ner byxorna och pruttar mig i ansiktet.. Sen säger hon "haha, där fick du" och skrattar hjärtligt. Hon är så charmig min dotter.


Här är vasen och den gröna ljuslyktan. Den...

img_1050 (MMS)

Här är vasen och den gröna ljuslyktan. Den större av dem. Det är riktiga dåliga bilder tyvärr.. Men det är så fint i alla fall!


Här är de bruna lyktorna.

img_1051 (MMS)

Här är de bruna lyktorna.


Buddahhuvudet har flyttat hem till oss. Ja...

img_1052 (MMS)

Buddahhuvudet har flyttat hem till oss. Jag var tvungen att köpa det idag! Jag gick förbi blomsteraffären i högdalen som hade total utförsäljning! 70% på allt. Så det bruna lilla Buddahhuvudet, en grön vas, en grön ljushållare för värmeljus, samt fem till värmeljushållare i brunt glas fick följa med hem. 138 kr för hela kalaset. Så nu är det brunt och grönt som gäller i vardagsrummet. Så om nån hittar några snygga kuddar, plädar eller andra detaljer i brunt eller grönt, säg till mig!


Playdate hemma hos Nina. Bebisarna (Moa i ...

img_1049 (MMS)

Playdate hemma hos Nina. Bebisarna (Moa i rosa, Ellen i rött och Julia i vitt/leopard) ligger och sitter i köket. De tre stora barnen, Amanda, Nellie och Maja leker i vardagsrummet. Det är livat vill jag lova! Men det är mysigt att träffas och att barnen får leka av sig lite.


Ett nytt år med nya möjligheter!

Jag tror det här året kommer bli väldigt bra!
Till att börja med fyller jag 25 år. 25 år! Herregud, när blev jag äldre än 17? Jag kan inte tänka mig att det faktiskt har gått mer än 8 år sedan jag träffade Johan. Då var jag 16, men jag känner mig inte ett ugg äldre nu, jämfört mot då.
Vi reser (förhoppningsvis) till Turkiet i maj, tillsammans med Nina, Mathias, Maja och Ellen. Amanda fyller även år i maj, hela 4 år. Min lilla tjej börjar verkligen bli stor. Jag kan inte begripa var tiden försviner. Låter som världens äldsta klyscha, men så är det verkligen.
Lilla Moa kommer att bli ett år, visst är det långt kvar tills dess, mn det kommer ändå ske under 2011.
Jag och Johan har varit tillsammans i 9 år i sommar.
Jag kommer börja jobba och tjäna lite pengar. Komma ut i arbetslivet och faktiskt praktisera det yrke jag utbildade mig till. Jag verkligen längtar ut på arbetsmarkaden! Det var länge sen jag jobbade, och å var det med någonting jag inte trivdes med.

Sen finns det ju en mängd saker som man inte har en aning om, men som ändå kommer ske. Jag se fram emot det nya året och omfamnar det med kärlek.

RSS 2.0