En mörk bild blev det. Men bara för att vi...

img_0922 (MMS)

En mörk bild blev det. Men bara för att visa lite hur Moa sover som bäst. När hon sover tungt tar jag bort filten från hennes huvud, men så länge vi är vakna får hon ha den på sig. Idag på Ikea tittade folk lite konstigt när hon låg i vagnen med filten över ansiktet. En mamma såg ut att vara på väg fram till mig för att påpeka det. Men hon kom aldrig.  Som om jag inte hade sett det själv.. Jaja, jag ska inte döma, vet inte ens om hon verkligen skulle säga något, såg bara så ut på henne. Nu ska jag passa på att läsa lite innan Moa vaknar och vill ligga bredvid mig. Det är kvalitetstid, att få läsa ostört!


Moa gör precis tvärt emot vad man ska göra...

Moa gör precis tvärt emot vad man ska göra.. Hon sover bäst på dagen, när jag inte kan sova hela tiden. Hon äter 4 gånger i timmen istället för var fjärde timme. Hon sover helst på mage och alltså inte på rygg som det är rekomenderat. Dessutom vill hon helst ha sin "snuttefilt" på ansiktet, över näsa och mun.. Tänk vad lätt det skulle vara om hon fick som hon ville. Men nu är hon för liten för att veta sitt eget bästa. Tyvärr..


Amanda-panda!

img_0920 (MMS)

Amanda-panda!


Igår var jag och Johan på bio. Själva. Uta...

Igår var jag och Johan på bio. Själva. Utan barn. Morfar var barnvakt åt Moa och Amanda sov hos farmor. Det var läskigt. Men samtidigt skönt, väldigt skönt! Moa hade varit ganska skrikig, men sovit lite ändå. Amanda hade haft det toppen hos farmor. De hade bakat "mums fillibabba" a.k.a kärleksmums. Idag är hela familjen samlad igen och vi är på väg till Farsta för att köpa en vinterjacka till Johan. Ha en bra helg!


Amanda älskar snön! Här ligger hon och gör...

img_0917 (MMS)

Amanda älskar snön! Här ligger hon och gör en snöängel. I morse fick  båda tjejerna åka pulka till förskolan. Jag gillar oxå snön faktiskt. Så länge det är kallt och inte slask!


Idag kom denna fantastiska bodysuit från m...

img_0910 (MMS)

Idag kom denna fantastiska bodysuit från molo hem till mig. Älskar deras kläder för de är färgstarka och vackra!


Amanda och Moa badar..



.. Ja, som synes, gick det sådär.. Haha, de är så charmiga mina tjejer när de sätter den sidan till!

Idag var jag och shoppade lite kläder till...

img_0902 (MMS)

Idag var jag och shoppade lite kläder till Amanda. Hon behöver faktiskt det! Hon har vuxit så mycket, så mycket av hennes kläder är för smått tyvärr. Detta inhandlades på lindex.


Nya kläder till lilla A. Från villervalla.

img_0901 (MMS)

Nya kläder till lilla A. Från villervalla.


Just nu känner jag mig som världens sämsta...

Just nu känner jag mig som världens sämsta mamma och människa. Jag är helt slut både fysiskt och psykiskt. Jag har två helt underbara barn och en fantastisk sambo. Men jag orkar inte. Jag får dåligt samvete för att jag klagar, men jag måste just nu. Vi tror att Amanda reagerar på Moa och hennes ankomst i familjen nu. Hon är helt fruktansvärd just nu. Jag blir irriterad och arg på henne och då blir Amanda ledsen. Så blir jag ledsen och gråter. Jag får ont i magen för jag inte kan hantera henne och möta henne på det sätt jag vill göra egentligen. Jag vill ju inte tjata och vara arg. Men det går bara inte, att inte tjata. Hon lever i nån form av bubbla och bara stänger ute. Allt jag ber om ifrågasätts och så gör hon ändå inte som jag säger. Jag känner mig totalt värdelös och så fruktansvärt ledsen för att jag inte är den mamman jag så gärna vill vara. Det är säker bara en övergående fas allt med Amanda, men just nu känns det inte så. Moa är nöjd så länge hon blir buren eller ligger vid bröstet. Är hon vaken kan hon inte ligga själv mer än 10 minuter. Jag hinner inte göra någonting här hemma! Jag vill städa och hålla det fint, men det ser ut som Jerusalems förstörelse för jämnan här hemma. Hela min kropp värker och jag känner mig som en jävla kärring. Jag låter som en också känner jag. En bitter jävla kärring som bara klagar trots att jag fått de vackraste barnen i världen och den mest perfekte mannen. Jag vill bara ha lite tid. Ge mig några månader så kanske jag ordnar upp det här och vänder allt negativt till något positivt.


Slutresultat!

img_0893 (MMS)

Slutresultat!


Efter.. Amanda slickar skålen. Bada blir n...

img_0891 (MMS)

Efter.. Amanda slickar skålen. Bada blir nästa projekt här hemma!


Jag och Amanda har bakat massa muffins. De...

img_0890 (MMS)

Jag och Amanda har bakat massa muffins. Det blev flera olika av samma smet. Choklad, kardemumma, blåbär, skogsbär, kokos, hasselnöt och en tigernuffin. Nu står de i ugnen och det doftar underbart!


Jag funderar seriöst på att bädda ner Moa ...

Jag funderar seriöst på att bädda ner Moa i vagnen och gå ut en liten vända. Nu har hon legat 20 min vid tutten och bara snuttat.. hon somnar, men vaknar så fort jag rör på mig. För drygt en timme sen skulle jag lägga Moa i sängen, men ungen vaknar så fort jag reste mig ur soffan. Jag blir knäpp! Det hela gör det inte ätter när det är RAW på TV. Skrattar åt Magnus Betnér så magen där Moa ligger hoppar. Vi får väl se det går med detta läggningsförsök. RAW var i alla fall svinkul! Och nästa vecka kommer ahmed berhan. Han är så jävla rolig!


Jag och Amanda har precis satt oss för att...

img_0889 (MMS)

Jag och Amanda har precis satt oss för att äta lunch på cafet i Sköndal. Vi har varit hos läkaren och kollat hennes mage. Så nu har vi lite tjejdag idag i stället.


Duktiga Amanda har ritat och skrivit "kärl...

img_0885 (MMS)

Duktiga Amanda har ritat och skrivit "kärleksbrev" till morfar. Gissa om han blev stolt?


Ikväll ska jag och Amanda ha tjejkväll. De...

img_0888 (MMS)

Ikväll ska jag och Amanda ha tjejkväll. Det hela inleds med pannkakor (på Amandas begäran). Jag funderar dock på att äta nåt annat. Sen har vi hyrt varsin film och köpt godis. Johan har jobbat idag och är nu på fotboll. Ska bli så mysigt att bara ligga i soffan med mina små fina tjejer och ta det lugnt.


Amanda är i princip feberfri idag, och jät...

Amanda är i princip feberfri idag, och jättepigg! Så vi ska på Miriams barnvälsignelse trots allt. Amanda sitter påklädd och iordninggjord i soffan redan. Moa är också påklädd.. Det är bara jag klar som ska göra mig klar. Det är banne mig inte det lättaste! Det ska i alla fall bli supertrevligt att komma iväg. Vi är väl påväg hemmifrån om en timme om vi har tur!


I morgon fredag hade jag tänkt vara ledig ...

I morgon fredag hade jag tänkt vara ledig med Amanda. Men när jag sa det i dag blev hon arg och förkunnade att hon minsann inte hade lust att vara hemma från förskolan. Hon var lite rädd att den ena tilltänkta lekkamraten för dagen skulle vara arg och "bråkas" med henne. Vi får se i morgon bitti om hon ändrat sig. Om hon gjort det blir det utelek i högdalen med Maja och nellie. På kvällen ska vi ändå dit, då vi är bjudna på middag hos pappa. Lördagen bjuder på barnvälsignelse och jobb för Johans del. Hoppas bara jag hinner klart med presenten till Miriam. Jag tror det blir superfint! Nu ska jag passa på att sova ostört en timme. Johan är uppe och Moa ligger i soffan med honom och sover. God natt!


Vad mycket man hinner göra när Moa sover o...

Vad mycket man hinner göra när Moa sover och Amanda underhåller sig själv! Jag har hunnit göra pannbiffar och steka dem (de får bli klara i ugnen) plocka ur ren disk ur maskinen, plockat i ny smutsig disk, vikt tvätt och lagt i lådor och gjort en sås. Nu sitter jag i soffan med mina fina tjejer och väntar på att Johan kommer hem så småningom. Man lär sig vara effektiv när man får barn! Och ännu effektivare när man får två av dem.


Imorgon lördag åker hela familjen Ekedahl ...

Imorgon lördag åker hela familjen Ekedahl Tennbäck till min släkt i Tranås. Vi ska hälsa på min farmor Viola (som för övrigt Moa är döpt efter) och min faster Åsa med familj. Tyvärr är inte kusin Filippa hemma. Vi ska visa upp lilla Moa och bara umgås. Tyvärr blir det ju inte så ofta. Men nu åker vi ner på en liten spontanresa för att träffas. Vi får se hur det går med Moa i bilen. Hon är jätteförkyld just nu. Men det ska nog gå bra. Ska ju bli spännande att se oxå hur många "är vi framme snart" vi får höra. Amandas tålamod är inte alltid det bästa. Är så glad att vi köpte hennes lilla dvdspelare! Ha en bra helg!


SMS-inlägg

img_0861 (MMS)


Sötnöt

img_0868 (MMS)

Sötnöt


Efter 2,5 timmars bärande, otaliga läggnin...

img_0875 (MMS)

Efter 2,5 timmars bärande, otaliga läggningsförsök, 82626 ammningar, en miljard klappningar i rumpan och en del svordomar från min sida, sover äntligen Moa. Hela kroppen värker och jag vill bara sova. Så det ska jag göra. Nu. God natt, och snälla, låt det bli en god natt. Jag kräver inte mycket i vanliga fall. Så snälla, ge mig en bra natt!


Oj vad det händer mycket just nu! Inte en ...

Oj vad det händer mycket just nu! Inte en dag går utan att något nytt, mer eller mindre oväntat händer i våra liv. Idag var jag med Amanda hos tandläkaren. Hon hade ramlat på förskolan och slagit i munnen. En snygg fläskläpp samt ett rejält hack i läppens insida. Tänderna är hela, dock en aning lösa. Men ingen fara alls. I går, måndag, var vi och klippte henne och tog hål i hennes öron. No biggie lixom. Hon har glömt bort hålen och örhängerna i öronen. Moa har börjat le och jollra, jättegulligt! Dock ser hon inte klok ut när jag försöker ta bild på henne. Men hon ler! Jag lovar. Idag var vi även på öppna förskolan för första gången, jag och Moa. Det var lite väl mycket barn och en aning intensivt. Tror vi väntar ett tag till nästa gång. Nu blev det rörigt det här känner jag.. Dags att sova och vila min hjärna! Hoppas på en bra natt. Verkligen.


RSS 2.0