Hej hej bloggen! ;-) Vi är hem komma från ...

Hej hej bloggen! ;-) Vi är hem komma från Turkiet nu. Resan var jättebra! Underbart att få koppla av och bara sola bada och umgås med underbara vänner en vecka. Hotellet var sådär, inget jag skulle åka tillbaka till direkt. Men som sagt, att bara få komma bort för ett tag för så skönt! Vi gjorde ingenting, bara låg vid poolen, åt, solade och badade. Jag tror Amanda spenderad mer tid i vattnet än hon gjorde på land. Ett par kvällar var vi i "staden" Kumköy och en kväll i Side. Shoppade och bara gick runt och försökte undvika påstridiga försäljare. Jag ska lägga upp lite bilder från vår resa vid ett senare tillfälle. Här är i alla fall sandaler jag köpte:


Fick inte plats i förra inlägget.

img_5873 (MMS)

Fick inte plats i förra inlägget.


Nu blev det visst fel tror jag...

img_0557 (MMS)

Nu blev det visst fel tror jag...


Vad gör jag nu? Moa sover i vagnen, hon so...

Vad gör jag nu? Moa sover i vagnen, hon somnade på väg från sångstunden. Amanda blev hämtad tidigt av en kompis och hennes mamman. Jag har skrivit en lista på allt som inte är kläder som ska med till Turkiet. Jag har dessutom ätit lunch för första gången den här veckan. Putsade fönster i vardagsrummet och vårt sovrum. Plockade ur diskmaskinen och satte på en ny maskin med smutsig disk. Det här är ju fan tråkigt! Egentid, städtid tror jag det egentligen heter...


Leken är i full gång!







Här hemma är det oftast full rulle vill jag lova. När båda barnen är pigga, mätta och belåtna är det underbart att vara mamma. Mina tjejer älskar verkligen varandra, det märks så väl! På de här bilderna tycker jag kärleken verkligen lyser igenom.

Jag är så glad att vi skaffade ett barn till, med knappt 3,5 år mellan. Nu känns det som den perfekta åldern att ha mellan barnen. Jag skulle nte velat ha tätare mellan dem. Tror inte att jag skulle orkat faktiskt. Dessutom skulle jag inte haft möjlighet att ge Amanda den tiden jag har kunnat ge henne i och med att jag pluggat under större delen av hennes liv. Snart blir det ändring på den punkten med anatagligen, när jag ska ut och jobba.

Som sagt är jag så glad och stolt över mina små vackra flickor.

Amanda är en fantastisk tjej på alla sätt och vis. Alltid glad, social, positiv och påhittig. Fantasi har hon också så det skriker om det. Hon älskar att pyssla, rita, skriva, cykla, springa, klättra och dansa. Hon är mycket bestämd och envis, men kan förhandla på ett bra sätt. Hon har börjat äta riktigt bra igen, vilket glädjer mig väldgt mycket!

Moa är oftast glad och då är hon riktigt glad! Hon är ganska känslig mot främmande människor och blir ganska rädd och ledsen när hon kommer i en famn som inte är mammas eller pappas. (Jag tror det är för att hon inte är så van vid andra människor. När Amanda var liten blev vi hembjudna till mormor/farfar/morfar/farmor ca en gång i veckan och jag och JOhan gick ganska ofta på bio osv. Nu är det ganska sällan vi blir bjudna på middag och vi går sällan på bio eller ut och äter). Moa har en vilja av stål och lär sig saker lätt. Hon kryper, går med sin gåvagn (om än ganska svajigt), reser sig mot allt och går mot sofan och bordet. on äter med god aptit, men är inte så intresserad av att sova dagtid.

Det ska bli så spännande at se vilka indivder de kommer att bli, även om de har stora personligheter båda två redan nu. 

Moa har gått in i väggen. :-)

img_2122 (MMS)

Moa har gått in i väggen. :-)


Amanda är måndagstrött och ligger helt uts...

img_9857 (MMS)

Amanda är måndagstrött och ligger helt utslagen i soffan. Det är mycket sällan hon är så här tyst och stilla! Börjar nästan fundera på om hon är sjuk.


Jättefin tanke av Litauen att teckna refrä...

Jättefin tanke av Litauen att teckna refrängen till sin låt. Alla som är döva kan ju då förstå vad hon sjunger, om de kan det engelska teckenspråket. Som sagt, jättefin tanke. Alla som är döva och tittar på Eurovision, räck upp en hand..


Råkade trycka på skicka inna jag var klar....

Råkade trycka på skicka inna jag var klar.. Jag skulle skriva att hela Sverige blommar ut, inte bara marken, utan även folket. Jag kommer vara ledig under denna underbara tid, i år igen! Wohoo.


Nu börjar den underbara sommarsäsongen tro...

img_0102 (MMS)

Nu börjar den underbara sommarsäsongen tror jag! Bilden togs inte idag dock.  Jag älskar sommaren och våren. Hela Sverige blommar ut, inte bar


Vi ligger kvar i sängen just nu, jag och t...

Vi ligger kvar i sängen just nu, jag och tjejerna. Det är underbart att få njuta och mysa med dem så här på morgonen. Jag är så trött att jag skulle kunna somna om utan problem! Moa åt ingenting i natt! Jag har stoppat i nappen på henne några gånger, men ingen välling! Hon har sovit förvånansvärt bra! Nu måste vi nog komma ur sängen och sätta igång med den här dagen! Ha det fint!


Idag var Johan och hämtade barnens pass. A...

img_1964 (MMS)

Idag var Johan och hämtade barnens pass. Amanda var ju jättefin, men vad fan hände med Moa? :-)  De är ändå bäst mina ungar!


SMS-inlägg

img_3183 (MMS)


Vårt vackra Sköndal!

img_4462 (MMS)

Vårt vackra Sköndal!


Nu är vi vakna igen! Tänkte starta dagen m...

Nu är vi vakna igen! Tänkte starta dagen med att gå ner i tvättstugan med barnen och gå ut och handla. Johan ska få sova ostört ett tag. Inte för att han vaknar ändå, men kan vara skönt för honom att det är helt tyst ett tag. Man skulle kunna släppa en bomb vid hans säng, Johan skulle kika upp, vända på sig och somna om. Typ. Ha en bra söndag alla!


Moa har sovit hela natten, från 21-05! Joh...

Moa har sovit hela natten, från 21-05! Johan gav henne välling vid strax innan 5 i hopp om att hon skulle somna om. Det blev inte riktigt så. Och eftersom det var Johans tur att få sovmorgon fick jag bita i det sura äpplet och gå upp. Vi kom inte i säng 21 såklart, utan vid 24. Så fem timmars sömn blev det. Men Moa var så trött när hon vaknade. Jag tror att hon inte kunde somna om för att hon var så täppt, stackarn. Till min lycka och Moas (o)lycka hittade jag tillslut en liten pipett koksaltlösninh som jag gav henne. Det är det värsta hon vet och blev därmed hysterisk. Men när Moa insåg att hon faktiskt kunde andas igen lugnade hon ner sig, tog nappen och somnade på mitt bröst. Nu har hon somnat in ordentligt och jag ska lägga henne i sin säng och sen mig själv i min. Jag hoppas på två timmars sömn till i alla fall! God morgon, eller god natt, beroende på hur man ser det!


Amanda och kompisen T är ute och hoppar ha...

img_2671 (MMS)

Amanda och kompisen T är ute och hoppar hage. Johan sitter ute i solen och håller ett vakande öga över dem. Det är så roligt att Amanda har kompisar som hon bara kan plinga på hos helt spontant, när mamma och pappa är tråkiga.


Man ska absolut inte sätta sig ner när man...

Man ska absolut inte sätta sig ner när man har massor att göra. Absolut INTE! Nu kommer jag inte ur soffan, fast jag måste dammsuga, torka golven, damma, städa i köket, plocka undan i Amandas rum och i vårt rum. Men jag blev så trött. Och soffan var så skön. Åh, dumma mig! Jag vet ju hur jag fungerar, så VARFÖR gör jag så här!? Dumma, dumma mig! Men jag har handlat, skruvat upp gardinfästen och hängt upp gardiner, plockat ur ren disk ur maskinen och laddat en ny, dragit bort all maskeringstejp, flyttat tillbaka soffan och nattat Moa. Så lite har jag fått gjort trots allt..


P3 har tydligen beslutat att ta bort deras...

P3 har tydligen beslutat att ta bort deras bästa kanal P3 street. Det här är baske mig katastrof. Vad fan ska jag nu lyssna på? Hatar the voice som bara spelar ny mainstream hiphop. P3 Street sände gammal, ny, okänd, känd och svensk hiphop. Jävla P3, det här är illa. Jävligt illa!


När man tittar ut genom fönstret och inser...

När man tittar ut genom fönstret och inser att det är 2,5 vecka kvar till Turkiet känns det faktiskt lite bättre. Men bara lite.


Deprimerande...

img_8482 (MMS)

Deprimerande...


Färdigt! Vi är så jäkla nöjda! Åh vad snyg...

img_1470 (MMS)

Färdigt! Vi är så jäkla nöjda! Åh vad snyggt det blev och åh vad vi trivs!


Ytterligare ett steg närmare klart! Nu sak...

img_4974 (MMS)

Ytterligare ett steg närmare klart! Nu saknas bara luckor! Och så alla detaljer såklart!


God morgon! Jag är i något av en chock.. M...

God morgon! Jag är i något av en chock.. Moa åt välling vid 23.30 i går kväll. Sen dess har hon sovit! Visst har jag stoppat i nappen, men bara 1-2 gånger på hela natten. Dessutom vaknade hon 7 och inte 5.30 som hon brukar. Jag skulle till och med säga att jag känner mig utvilad!


RSS 2.0