Moa är på upptäcktsfärd. Hon har kommit på...

img_1229 (MMS)

Moa är på upptäcktsfärd. Hon har kommit på att man kan resa på sig. Det händer så mycket med Moa just nu, det är helt vansinnigt!


Luuuugn kväll!

Just nu sitter jag uppkupen i soffan, med en underbar pläd och datorn i knät. Amanda har sovit i 30 minuter och Moa i 40 kanske. Johan är och tränar. Det är så skönt att få lite egentid. Sen att jag sitter på jour och vet att Moa kommer vakna och vara täppt och 30 minuter, det försöker jag skjuta åt sidan.
I kväll åt vi smörgåstårta till middag. Jag var så sugen på det! Sist vi åt det var i somras. Så jag gjorde min egen, med lax, räkor och rom. Men det var inte alls gott! Jag vet inte varför, men det var helt enkelt inte gott. Så jag blev utan middag i dag. Johan och Amanda åt med god aptit dock. Det är alltid roligt när maten blir uppskattad.
Nu ska jag krypa lite längre ner under filten och bara njuuta av tystnaden, så länge den varar.

Önskelista. Nu är det verklighet. Jag kan ...

Önskelista. Nu är det verklighet. Jag kan inte förneka det längre. Jag kommer fylla år. 25 år. På lördag. På min önskelista står; En rosa eller svart kitchen aid. Eltandborste Ett objektiv till kameran, Vidvinkel. Städhjälp Presentkort Pengar. Jag har trots allt bestämt mig för att ha lite fika här hemma på söndag. Har beställt två tårtor av en vän. Hon gör så sjukt fina tårtor och det ska bli spännande att smaka dem! Lägger upp bilder efter helgen. Nu är det snart dags att göra oss i ordning för att gå till förskolan.


Det var inte öroninflammation ändå! Antagl...

Det var inte öroninflammation ändå! Antagligen bara lock för öronen och detta skapade ett obehag. Moa är fortfarande väldigt snorig och hostig. Jobbigt att se lilla tjejen må dåligt. Stora tjejen, Amanda fick en släng av feber i lördags. Hostar lite gör hon också, men mår toppen! Skönt det! Man får vara tacksam för det lilla man får. Jag var på BVC med Moa idag. 7330 gr och 65,5 cm lång vid fem månader. Hon hade bara gått upp 300 gr på en mån. Men nu är hon så rörlig och har dessutom varit sjuk. Så det var bra uppgång ändå. Nu ska jag passa på att sova ett tag när Moa sover. God natt!


Jag och Moa står och väntar på bussen i de...

img_1204 (MMS)

Jag och Moa står och väntar på bussen i detta vackra väder. Vi ska till Farsta närakut.. Hela natten har Moa skrikigt, vi tror hon har öroninflammation stackarn. Så doktorn ska kolla på henne. Egentligen tar de inte emot barn under 6 månader, men gjorde ett undantag. Så snällt! Slapp vi åka in till stan! Hoppas bara det här går över fort med antibiotika.


I fredags var vi på spårvägsmuseet. Glömde...

img_1195 (MMS)

I fredags var vi på spårvägsmuseet. Glömde att jag hade den här bilden på Maja och Manda. De åkte en liten minitunnelbana tillsammans till ändstationen hökarängen. ;-)


Lilla Moa är helt utslagen. Hon har haft n...

img_1201 (MMS)

Lilla Moa är helt utslagen. Hon har haft nästan 40 graders feber sedan igår. Snorig, febrig och trött.. Nu ligger hon i soffan och sover i alla fall. Hela dagen har hon sovit 10-20 minuters stunder. Vill bara vara i famnen.. Hoppas hon blir frisk snart så vi får tillbaka vår lilla Moa som hon brukar vara.


God morgon! Moa hoppar av glädje när jag s...

God morgon! Moa hoppar av glädje när jag säger "god morgon"!


Står och förbereder maten. Idag blir det h...

Står och förbereder maten. Idag blir det hemmagjorda pommes, kyckling i ugn (marinerad med soja, thai sweet chilisås och bbqsås) tzatziki, feta-rödlök och tomatsallad samt stekt halomiost. Blev så sugen på halomi och tzatziki, så då får familjen rätta sig efter mig! Jag lagar, jag bestämmer! :-D


Jag och Moa har sovit TVÅ timmar. Jag vakn...

img_1190 (MMS)

Jag och Moa har sovit TVÅ timmar. Jag vaknar och möts av ett sånt här leende. Då känns det som om det inte finns nån ondska eller hemskhet i hela världen.


Lycka är att få ligga och sova middag med ...

img_1188 (MMS)

Lycka är att få ligga och sova middag med Moa. Så det tänker jag göra nu.


Romantik? I dag har jag träffat lite kompi...

Romantik? I dag har jag träffat lite kompisar och ett par andra mammor. Den ena säger "jag fick blommor i morse". Den andra säger "jag med" och på stan hör man folk som fick både blommor och choklad. Själv fick jag "god morgon älskling, du har värsta finnen". Vi suger verkligen på det där med romantik. Eller jag mest tror jag. Jag sa till Johan att jag inte ville ha några blommor idag. Tycker inte man behöver en kalenderlagd dag för att visa kärlek och uppskattning. Kalla mig tråkig om du vill. Jag köpte en skitgullig rosa prinsesstårta som var formad som ett hjärta, till hela familjen.


Vilken lång dag det har varit idag. Båda t...

Vilken lång dag det har varit idag. Båda tjejerna har varit hemma idag. Amanda skulle egentligen gått till förskolan, men vid 8.30 ringde de och frågade om hon kunde vara ledig. Personalen kom inte fram p.g.a snökaoset som råder. Så vi gick ut och handlade.. Moa fick sitta i sjalen, det fanns inte en möjlighet att jag skulle ta mig fram med vagnen! Jösses, det var snö överallt! Men totalt var vi ute 1,5 timme. Sen har vi bara myst. När Moa sov på dagen passade jag och Amanda på att bara ligga i soffan och mysa och se på film. Det är sällan vi kan göra det. Det var så mysigt! Jag har gjort chokladpanacotta, tvättat, hängt tvätt, plockat lite och så. Båda tjejerna har varit fantastiskt snälla hela dagen. Amanda har ritat massa, skrivit och tränat på siffror. Moa har tränar på att krypa. Hon tar sig fram med benen lite, men har inte förstått vad hon ska göra med armarna. Nu väntar vi på att Johan ska komma hem så vi kan äta skinksteken som står i ugnen. Trevlig helg!


Lilla Moa har börjat gunga fram och tillba...

Lilla Moa har börjat gunga fram och tillbaka. Hoppas bara det kan dröja ett tag innan hon faktiskt lär sig krypa. Minst en månad Självklart är jag ju grymt stolt över henne. Men jag orkar inte hålla stenkoll på henne jämt. Inte ännu. Jag ville ju bara ha en mysig liten bebis. Tji fick jag. Johan är i och för sig glad. För hans del skulle hon kunna börja gå i morgon. Helst igår..


Amanda har ritat tingeling. Med vingar och...

img_1163 (MMS)

Amanda har ritat tingeling. Med vingar och allt!


Fast nu började de borra igen. Inte borra ...

Fast nu började de borra igen. Inte borra som att sätta upp en tavla.. Nej, utan borra i cement. Lyckligtvis har vi vårt sovrum precis ovanför (fast tre våningar upp) källaren just där de håller på.. Ljudet fortplantar sig i hela lägenheten, det vibrerar i golvet och jag hör inte vad jag tänker. Bör även tillägga att Moa har vaknat två gånger i timmen eller varannan timme hela natten. När fan ska jag få sova????


Jag och en mamma på Amandas förskola var u...

img_2718 (MMS)

Jag och en mamma på Amandas förskola var ute och gick 1,5 timme med vagnarna i morse. Moa sov 30 minuter i vagnen.. Sen vaknade hon och insåg att hon låg på rygg. Detta löstes genom att jag vände på henne och la henne på mage. Vips fick jag en nöjd bebis som låg och titta på omvärlden. Hon hade dock ingen halsduk, men det var ju ändå 4 grader varmt ute. Det var härligt att vara ute och gå. Men sjukt jobbigt i all modd.  Nu håller Moa på att somna och jag ska göra henne sällskap. Det är första gången på tre veckor de inte bilar i källaren. Det är så lugnt och fridfullt här hemma nu!


Tidig morgon här hemma.. Moa tyckte att de...

img_1156 (MMS)

Tidig morgon här hemma.. Moa tyckte att det var dags att välkomna måndagen redan vid 5.10. Men jag levde i förnekelse och vägrade gå upp. Vi kom ur sängen vid 5.45.. Nu sitter vi i soffan, jag äter frukost och läse DN. Moa tittat på Nyhetsmorgon på TV4 och vill lära sig krypa. Hej och god morgon Sverige!


Vårkänslor! Jag köpte tulpaner till Johan ...

img_1153 (MMS)

Vårkänslor! Jag köpte tulpaner till Johan igår. Bara för att han är han och ingen annan. För att jag älskar honom och uppskattat honom. Män kan också uppskatta att få blommor!


Jag höll på att skratta ihjäl mig igår. Ja...

Jag höll på att skratta ihjäl mig igår. Jag sitter i soffan och ammar Moa samtidigt som Johan och Amanda sitter vid köksbordet. Johan frågar Amanda vad de hade gjort på förskolan. "Vi har lekt." "jaha, men vad har ni lekt då?" frågar Johan. "Vi har lekt prinsessor och krokodiler" "okej, var du en krokodil?" "nej jag var en prinsess. N och J var oxå prinsessor" "M och M och T var krokodiler". " Skulle krokodilerna äta upp prinsessorna" frågar Johan. "nej pappa, de skulle döda prinsessorna".. vad leker de egentligen???


tisdag i dag tydligen

Jag var fullt övertygad om att det var måndag idag. Amanda var hemma igår, så hela dagen har det känts som måndag.
Idag har jag haft fina Dominique och hennes söta Miriam här på lunch. Miriam är född i juni och så stor! Det känns så konstigt att Moa kommer vara så stor om bara ett par månader. Det skiljer tre månader och en vecka mellan dem, så skillnaden är ganska stor just nu. Miram kryper och äter. Moa puttar sig bakåt och spottar ut mat. Appropå mat så testade jag potatis och morotspuré idag. Vi kan konstatera att Moa inte gillar potatis. Inte ens lite. Hon håller på att kräkas och får världens rysningar av det. Amanda var precis likadan. I Sverige rekomenderar de ju att man börjar med potatis som första smakportion, men i Finland ska barn under 8-9 månader (eller om det var barn under ett år till och med) inte äta potais alls. Detta för att det innehåller så mycket stärkelser. Konstigtatt det kan vara så olika direktiv, när länderna ligger så nära varandra och är lika på många sätt och vis.
Som vanligt hämtade jag Amanda vid 15 och vi gick hem. Hon städade sitt rum, med viss påtryckning och hjälp från undertecknad, jag lagade färsk pasta med fläskfilé och gräddsås och pappan kom hem. Båda barnen har sovit sen 20, så jag förbereder mig på en tidig morgon i morgon med. Så nu får jag be att tacka för mig. God natt!
P.s. Grattis mamma på födelsedagen!

RSS 2.0