Ser ni vad jag ser? Små vita flingor som t...

img_1354 (MMS)

Ser ni vad jag ser? Små vita flingor som trillar ner från himlen. Skulle det varit i mitten av december nu, då skulle jag blivit glad. Men nu blir jag inte glad. Inte ett dugg. Dö snöjävel dö!


Jag måste få säga att mitt stora barn är s...

Jag måste få säga att mitt stora barn är så himla roligt ibland. Moa drar Amanda i håret, varpå Amanda säger "sluta dra mig i håret, du kommer spy hårbollar och din hjärna kommer åka ut". Hahaha! Hon har sagt så mycket roligt idag. Fast hälften av allt hon säger blir roligt då hon gör syftningsfel och använder ord i helt fel sammanhang. Jag älskar att lyssna på henne. Oftast. I skrivande stund ropar Amanda till pappa "jag vill spela Kung Ful" Det blir lixom en helt annan grej bara man lägger på ett L på Kung Fu. (kung fu panda". Nu ska den stora ut och cykla. Alltså på en cykel. Ute och cyklar är hon för det mesta ;-)


Amanda "planterar". Hon tar pinnar, mossa ...

img_9032 (MMS)

Amanda "planterar". Hon tar pinnar, mossa och ekollon och lägger i en stor stenkruka med jord i. Hon pysslar i den där krukan och verkar njuta av solen och värmen lika mycket som sin mamma.


Just nu sitter jag på en bänk i solen. Ama...

Just nu sitter jag på en bänk i solen. Amanda leker bredvid mig och Moa sover i vagnen. Dagar som denna känner jag mig verkligen lycklig. Lycklig över vad livet har att erbjuda och över vad jag har. Idag har jag, Dominique och Nina och barnen varit ute på en ordentlig långpromenad. Vi gick säkert 6 kilometer! Vi var förbi där jag och Dominique red när vi var yngre. Det var så roligt! En riktig nostalgitripp! Sen gick vi till Farsta centrum och åt lunch alla 6. Barnen uppförde sig exemplariskt! Dock hände det en bajsolycka, men som tur var hade Nina extrakläder med sig! Tack! Och nu efter att jag hämtat Amanda sitter jag alltså ute i solen i det underbara vädret, med mina underbara barn! Livet är fantastiskt!


Amanda äter pepperoni. Hon tycker att det ...

img_1335 (MMS)

Amanda äter pepperoni. Hon tycker att det är jättegott, men ganska starkt. Vi åt pizza i fredags och hon norpade åt sig en från min pizza direkt. Hon är så rolig Amanda, hon tjatar om pizza jämt, minst en gång i veckan. Men hon tycket egentligen inte om det. När vi väl äter pizza, äter hon en eller två bitar. Ska börja beställa en barnpizza med bara skinka och vitlökssås, då äter hon kanske!


Jag, Amanda och Moa är ute i parken. Vi to...

Jag, Amanda och Moa är ute i parken. Vi tog en promenad för att köpa lördagsgodis och sen gick vi till dagisgården och gungade. Moa fick snällt (?) sitta och titta på i vagnen.


Ute på en morgonpromenad i det fina vädret.

img_1332 (MMS)

Ute på en morgonpromenad i det fina vädret.


några bilder från våra senaste dagar.

    

Jag Amanda och Moa var ute här om dagen. Solen sken, det kändes verkligen som om våren har kommit. Vi hittade några tappra krokusar som letat sig igenom snötäcket och sträckte sig mot solen. Dessa var jag ju tvungen att fota!
Amanda älskar verkligen att vara ute, vilket jag tycker är så skönt! Så här är lite bilder på vår vår i Sköndal.

Soffhäng är så skönt! Sitter i soffan meda...

Soffhäng är så skönt! Sitter i soffan medan Johan städar köket, Moa utforskar världen (aka köksgolvet under bordet) och Amanda gör sig redo inför natten. Efter jag hämtat Amanda lekte vi i parken en timme, det blåste kallt men var skönt i solen! Sen har jag lagat mat och bakat bröd. Duschat Amanda, bytt kläder på Moa och plockat här hemma. Förhoppningsvis sover båda barnen snart och jag och Johan får lite egentid. Trevlig kväll!


Jag är på väg hem från mamma just nu. Sitt...

Jag är på väg hem från mamma just nu. Sitter på bussen med Moa sovandes i vagnen. Hon har sovit ovanligt mycket idag, inte likt henne alls att sova så här. Bara hoppas på att hon inte börjar bli sjuk igen. Mamma såg att hon hade röda utslag på bålen som jag inte sett. De måste kommit under dagen, för när jag klädde på henne i morse fanns de inte där. Det vore oerhört tråkigt om det är katten hon reagerar på. Men allergi brukar väl komma senare, eller är det jag som är ute och cyklar? Jag ska hålla koll på dem i alla fall. Innan vi gick till mamma tog jag och Nina en snabbfika i centrum. Gick upp en sväng på lindex oxå. Givetvis hittade jag massa snyggt, både till mig och barnen. Men här finns inga pengar, det är som vanligt. Suck. Nu är vi snart i Farsta där vi ska byta buss hem till Sköndal. Ha en fortsatt trevlig dag!


I love vår!

img_1326 (MMS)

I love vår!


Alltså det bästa hände just!! Jag är på vä...

img_8014 (MMS)

Alltså det bästa hände just!! Jag är på väg till Liljeholmen för att träffa några kompisar. Bussen från Farsta missade jag med EN minut. Bestämmer mig för att gå in i centrum medan jag väntar på nästa buss mot Liljeholmen. Tänkte att jag skulle kolla om nyrenoverade Espressohouse hade öppnat ännu. I centrum kommer en man, ger mig en pappmugg och säger "god morgon! Ta koppen och kvittera ut mot valfritt kaffe". På Espressohouse! Som har stans godaste latte! Plötsligt händer det. Tack tack!


Det är ju inte utan att man funderar en gå...

Det är ju inte utan att man funderar en gång eller två när man ser "en unge i minuten" på TV4. Moa blir i dag sex månader. Ett halvt år! För sex månader sen låg jag där jag ligger just nu, i soffan. (fast i går kväll egentligen).Värkarna hade börjat komma lite ordentligare och jag förstod att det skulle komma en bebis. Nu är Moa alltså sex månader. Hon är en underbar liten tjej som är vansinnigt nyfiken på livet. Det livet som startade med kolik och ett enormt närhetsbehov. Koliken är borta, men närhet vill hon gärna ha fortfarande. Hon sitter själv, sätter sig upp från liggande, ålar och har krupit några steg. Moa vill alltid vara med, men är samtidigt blyg och lite rädd för för nya människor. Inte alls som Amanda var. Det bästa moa vet just nu att leka med är en reflex och en tom förpackning våtservetter. Det är även superkul när man "jagar" henne på golvet och säger "nuuuu kommer mamma och taaar dig!" då får hon en jädra fart och skrattar jättemycket. Den här åldern är underbar! Det händer så mycket i våra liv just nu och vi mår bra tillsammans!


Idag bjuder jag på ett kort på mig själv. ...

img_1316 (MMS)

Idag bjuder jag på ett kort på mig själv. Har världens munsår. Varför drabbar alltid det mig? Det går ju inte att gömma..


Moa har börjat sätta sig upp i sängen på m...

img_1310 (MMS)

Moa har börjat sätta sig upp i sängen på morgonen. Så i morse vaknade jag av att hon satt och gungade hela sängen. Vi har "vyssanlull" fötter på sängen, så man kan vagga den. Det är verkligen en fantastiskt bra uppfinning Btw.


Hittade de här skorna i dag. Kanske "förra...

img_1306 (MMS)

Hittade de här skorna i dag. Kanske "förra säsongen", men jag gillar dem! De var sköna, och på rea! Asbra kombo verkligen!


Johan är på väg till närakuten i Farsta me...

Johan är på väg till närakuten i Farsta med Amanda. Hon har antagligen UVI.. Stackars mammas lilla tjej.. Jag och Moa är hemma och fixar så länge. Hoppas det blir bra snart för lilla A.


Nyss hemkomna från Johans mamma. Vi lyckad...

Nyss hemkomna från Johans mamma. Vi lyckades få båda barnen att somna om på knappt 10 minuter och nu ligger vi i soffan. De små liven tyckte att dagen började vid 5.40 i morse. Johan, den ängeln tog båda barnen och gick upp vid 6 och jag fick sova en timme till. Amanda har varit på förskolan idag. Jag var och träffade en tjej som Johan har jobbat med och som jag träffat massor av gånger. Nu har vi båda fått barn, hon en liten Hugo som är exakt två månader yngre än vår Moa. Vi strosade runt i Farsta och hade supertrevlig! När jag hämtat Amanda vid 15 åkte vi till Johans jobb. En liten utflykt så här på fredagen. Efter det bar det i väg till Skogås och Johans mamma. Mycket trevligt och en bra start på helgen. Vi får se vad de här två dagarnas ledighet har att erbjuda! Trevlig helg till er!


Efter lite övertalning från min sida, sove...

Efter lite övertalning från min sida, sover nu Moa. Och Amanda. Johan tränar. Jag har egentid. Det är faktiskt väldigt skönt att bara vara själv och ligga i soffan. Självklart är det supermysigt när det är livat här hemma och när alla är hemma och vakna. Men det är fantastiskt skönt när det bara är jag hemma som är vaken. Idag var jag och vaccinerade Moa. Det gick jättebra! Den ena sprutan svider tydligen, men även den klarade hon galant. Gått upp i vilt har hon med. 520 gr på en månad! Så nu väger hon 7850 gr och är 66 cm lång. Lilla tjejen börjar bli stor. Då hon är så motorisk tänker jag att hon är större än hon faktiskt är. Men hon är bara sex månader och har hela livet framför sig! Det ska bli underbart att få se Moa och Amanda växa upp och bli egna individer.


Jag och Moa ligger i soffan. Hon är arg. O...

Jag och Moa ligger i soffan. Hon är arg. Och trött. Och förbannad. Hon är arg på en tom förpackning våtservetter. Nu skriker hon så jag inte hör mina egna tankar. Eller en tanke hör jag. Den tanken lyder "varför sover aldrig mitt barn?"...


Så var den här helgen slut..

Jag tyckte inte det var speciellt länge sen jag skrev ett inlägg om att helgen var slut. Det var förra söndagen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Tiden går så vansinnigt fort. Amanda och Moa är en vecka äldre redan. På Amanda märks inte så mycket skillnad på bara en vecka, men på Moa gör det det.
Moa har börjat äta mycket mat den här senaste veckan, hon har börjat få upp farten när hon ålar och så vidare.

I går, lördag, var Nina, Mathias, Maja och Ellen här på middag och Melodifestival. Det var verkligen jättetrevligt! Barnen lekte jättebra hela kvällen, inte ett enda bråk. Ellen blev dock livrädd för stora stygga Moa. Och Moa var rädd för Mathias. Men sen tinade de upp båda två och kvällen förflöt ganska smärtfritt.

Idag, söndag, sålde jag vår barnvagn. Så nu är vi vagnlösa tills jag hittar en ny. Jag vill ha en bugaboo bee. Men jag får helt enkelt bära Moa i sjalen ett tag, det funkar det med. Det blir väl inga jätteutflykter innan jag har en vagn. Samtidigt kan jag ju inte sitta hemma hela dagarna, då får jag spunk. När det var gjort gick jag och Amanda till centrum och åt lunch på kafét. Jag älskar att ha lite egentid med henne och det käns skönt att kunna smita ut och göra så. Moa hade sovit under hela tiden vi var borta. 

Nu är det snart dags tt börja laga mat. Idag bjuder jag på ugnsgratinerad falukorv med potatismos. Till mig tror jag att jag gör kokt falukorv med pepparrotsås.

När barnen (förhoppningsvis) sover tar jag och Johan fram ost, kex och ett litet glas vitt vin, säter oss bekvämt i soffan och tittar på Solsidan. Det kallar jag ett bra sätt att att avsluta veckan.  
  


så jäkla buttugly!

Jag satt och surfade runt lite på Blocket. Är ute efter en ny barnvagn.. Ska sälja vår Teutonia (som för övrigt har varit fantastiskt bra) som känns för tung. Hittade den http://www.blocket.se/stockholm/Orbit_Baby__ny_unik_barnvagn_nu_i_butik_32540664.htm?ca=11&w=1 vagnen.. Den ser ju inte klok ut! Påminner faktsik om en rollator. Eller är jag ensam om att tycka det?

Nu är den här helgen slut. Tiden bara flyg...

Nu är den här helgen slut. Tiden bara flyger fram! Vi har gjort massor de här två lediga dagarna, har inte haft tid att ha tråkigt. I fredags åt vi middag ihop som vanligt, om än lite tidigare än normalt. Johan drog på hockey och jag och Amanda hade Fredagsmys med chips, dip och jordntsringar. Vi kollade på film och mös i soffan. Moa sov hela kvällen, så jag fick rå om Amanda helt själv! I går, lördag, var jag och Amanda på bio. Johan körde ut oss till Heron City. Där såg vi trassel tillsammans. Johan och Moa var hemma. Det var så skönt att komma hemmifrån ett tag och bara få vara med stora A och inte behöva säga "jag ska bara amma Moa, sen kommer jag". Eller "vänta lite, jag måste byta blöja".. Vi hade det toppen! Idag var Amanda och Johan och badade på högdalshallen medan jag och Moa var hemma i vanlig ordning. Jag passade på att dammsuga, torka golv, skura badrum m.m. Sen drog Johan på bio och jag bjöd pappa på isterband och stuvad potatis. Hunden käkade upp mina läkerol och spydde på mattan. Nu ska jag sova, blir inte mycket av den varan nu då moa fortfarande är förkyld. Hostar hon lika mycket i natt går jag till läkaren med henne imorrn. Hon har hållt på två veckor nu.. Tack och god natt!


Hipp. Hipp hipp! Då syftar jag alltså på b...

Hipp. Hipp hipp! Då syftar jag alltså på barnmatsmärket Hipp. De gör ekologisk barnmat, utan tillsatser. Det var det enda Amanda åt, när hon var liten och åt burkmat. Moa verkar falla i samma kategori. Jag testade majs, potatis, palsternacka och potatis. Semper och Nestlé. Ångkokt och vanlig mat. Moa ratade allt. Fick kväljningar. Fick rysningar. Gav mig onda ögat och tyckte jag var totalt dum i huvudet. Sen testade jag Hipp. Från sex månader, trots att hon bara är fem månader. Men oj, då hände nånting. Unge åt! Och vad hon åt sen! Jag vill härmed hylla Hipp och konstatera att de producerar den bästa barnmaten på marknaden. Tack än en gång Hipp för allt du gjort för oss. Hipp hipp!


Äntligen har hon somnat lilla M. Hon sover...

img_1238 (MMS)

Äntligen har hon somnat lilla M. Hon sover väldigt oroligt, så jag vet inte om jag kan lägga ner henne i sängen. Skulle vara skönt så jag också får sova lite..


Moa hann vara frisk i tre dagar ungefär. N...

Moa hann vara frisk i tre dagar ungefär. Nu börjar vi om. A new beginning.. Feber, massa snor och en ögoninflammation på det. Tack så jävla mycket. Jag har inte sovit speciellt mycket i natt, tror faktiskt jag varit vaken mer än jag sovit.. Men men, ska försöka ta igen det på dagen. Tur att stora A är frisk och kan gå på förskolan!


Var precis och hämtade ut den här boxen fr...

img_1237 (MMS)

Var precis och hämtade ut den här boxen från Libero. Innehåller blöjor, våtservetter mm. Så du som inte är med i Liberoklubben, gå med!


Johan skrattar alltid åt mina strumpor. De...

img_1236 (MMS)

Johan skrattar alltid åt mina strumpor. Det är väl inget fel på dem?


Jag och Moa väntar på bussen hem. Vi gjord...

img_1233 (MMS)

Jag och Moa väntar på bussen hem. Vi gjorde ett kort stopp i Farsta så jag fick byta ett par byxor. De var för stora, konstiga storlekar ibland på HM.. Bytte från M till S. Jag har INTE S i vanliga fall! Byxorna var på snudden för trånga, men de satt som en smäck! Hoppas bara de töjer sig en aning så jag kan andas Nu ska vi hem, äta lite lunch och om jag har tur, sova lite middag!


Jag ser en ljusning i mörkret! Moa äter! H...

Jag ser en ljusning i mörkret! Moa äter! Hon äter mat. Riktig mat! Idag åt hon pasta med broccoli (från Hipp). Hela tiden satt hon och sa "mmmm". 1/4 burk från 6 månader åt hon, plus lite katrinplommonpuré till efterrätt. Nu känner jag att jag kanske kan lämna bort henne för ett litet tag. Jag skulle så gärna vilja göra nåt med Amanda. Åh, håll tummarna för att det fortsätter så här!


Nu börjar vi äntligen bli friska här hemma...

Nu börjar vi äntligen bli friska här hemma! Johan är vaccinerad mot influensa, så han har klarat sig! Men jag Moa och Amanda har varit rätt dåliga. Amanda var väl den som klarade sig bäst. Men som sagt, nu är vi nästan friska! Ville bara meddela det.


RSS 2.0